Inschrijfformulier
16e De Zestig van Texel 27 maart 2022
123456
Profiel: Inloggen (niet verplicht!)
Voorwoord


Welkom bij de 16e editie van De Zestig van Texel, ‘de mooiste tweejaarlijkse loop’!

Belgische lopers: ivm de bankbetaling dient u via het Engelse formulier in te schrijven.
Deutsche Laufer: bitte, benutzen Sie den Englische Anmeldung
All non-Dutch speaking runners are requested to make their entry by the English digital form. English registration form

Voor een prachtige sfeerimpressie van het evenement, zie de mooie film die Han Savelkoel met zijn crew van filmhuis Bonhansa van de vorige editie heeft gemaakt: De Zestig van Texel 2019

De tweejaarlijkse Zestig van Texel wordt georganiseerd door Atletiekvereniging Texel en omvat solo-lopen van 60 en 120 km, en een estafette-onderdeel van 4 x 15 km.
Alle drie onderdelen worden als officiële wedstrijden op de kalender van de Atletiekunie vermeld maar staan natuurlijk ook open voor prestatielopers en -teams. Het organisatieteam bestaat uit een tiental die op de wedstrijddag worden bijgestaan door zo'n 160 vrijwilligers.

De loopwedstrijd rond Texel vond altijd plaats op Tweede Paasdag van de oneven jaren maar vanwege de almaar groeiende drukte met Pasen, wordt daar sinds 2019 vanaf geweken. De 16e editie was gepland op zondag 28 maart 2021, een week voor Pasen, maar is vanwege de corona-crisis een jaar uitgesteld naar zondag 27 maart 2022, drie weken voor Pasen. De loop is geďnitieerd door Jan Knippenberg, de ultra-pionier die in 1984 op Texel kwam wonen. De eerste editie vond plaats op 1 april 1991 en bij de tweede editie twee jaar later organiseerde 'Knip' de 120 van Texel waaraan hij zelf ook deelnam. Bij de 120 van 1995 moest hij opgeven en bleek hij ongeneeslijk ziek te zijn. In november van dat jaar stierf hij op 47-jarige leeftijd. In 2015 werd een aflevering van Andere Tijden Sport over Knip uitgezonden: Forrest Gump op Texel

Het programma voor zondag 27 maart 2022 bestaat uit:
120 km, start 04:35 op de wielerbaan in Den Burg (NB de 120 km heeft speciale toelatingseisen);
60 km, start 10:35 bij de veerhaven;
4 x 15 km estafette, met starts om 10:35, 11:05 en 11:35 bij de veerhaven.
Voor alle onderdelen sluit de finish bij de Stayokay in Den Burg om 18:05. De looplimiet voor de 60 km is dus 7,5 uur en voor de 120 km 13,5 uur. Lopers die na 18:05 over de finish komen, worden niet meer in de uitslag opgenomen. In 2019 stonden er 40 lopers (m/v) aan de start van de 120 en een kleine 500 (m/v) aan de start van de 60 km. .

Het aantal estafetteteams, dat kan inschrijven, is 200. Het inschrijfgeld voor een team bedraagt € 125 (inclusief 4 shirts). Inschrijving voor de estafette gaat via een apart formulier: Estafette inschrijving Zestig van Texel
Voor de 60 km geldt een minimum-leeftijd van 18 jaar (voor de estafette 16 jaar). Het aantal lopers dat maximaal kan inschrijven voor de 60 km is gezet op 750. Dat aantal wordt misschien eind december 2022 bereikt. Na de nodige afzeggingen in de aanloop naar de wedstrijddag zal dat leiden tot een beoogd startveld van ruim 500 lopers. Toppers kunnen voor speciale condities contact opnemen met Henri Thunnissen (thun007 <> home.nl) Voor zowel beginners als gevorderden zijn er persoonlijke trainingsschema's te maken via de goede richtlijnen van Gerrit van Rotterdam: Je eigen trainingsschema voor De Zestig

Voor de tijdregistratie wordt in 2022 wederom bij alle looponderdelen gebruikt gemaakt van de Mylaps Bib Tag, die in het borstnummer verwerkt zit. Het startnummer wordt voorzien van een naam. Vanwege de leesbaarheid zijn maximaal 13 posities beschikbaar. In de praktijk vullen velen alleen hun voornaam in, want dat is prettig voor het aanmoedigende publiek. Voor de uitstraling op foto's etc kan het achteraf soms wel zo leuk zijn als de volledige naam te zien is....

Het inschrijfgeld voor deelnemers aan de 60 km bedraagt € 65 (inclusief shirt) en voor de 120 km € 80 (inclusief shirt). NIEUW: finishers binnen de tijd krijgen een medaille!
Bij afmeldingen voor 1 december wordt het inschrijfgeld minus 5 euro teruggestort en daarna tot 1 februari 2022 wordt 50% van het inschrijfgeld geretourneerd. Daarna volgt geen restitutie meer.

Met eigen vervoer is het mogelijk voor 60 km lopers om op 1 dag heen en weer naar Texel te gaan. Vanwege het voorprogramma op vrijdag- en zaterdagavond in de Stayokay (= de finishlocatie) is het de moeite waard om eerder naar Texel te komen. Ook om bijvoorbeeld het zand van de Hors al 'te proeven'. Voor hen die op zoek zijn naar accommodatie: de Stayokay heeft weer een arrangement van 2 nachten voor De Zestig samengesteld: Overnachtingen Stayokay. (NB dit was nog het oude formulier voor 2021; in de loop van september 2021 wordt het nieuwe formulier voor 2022 geplaatst). Na 15 november 2021 is het ook mogelijk voor 1 nacht te boeken als er nog lege bedden zijn.
En via deze link Logies voor De Zestig via de VVV kun je bij de VVV zoeken naar een zeer groot aantal mogelijkheden voor logies. In de emailbevestiging van de inschrijving worden de links naar de VVV en de Stayokay herhaald.
Controleer s.v.p. zorgvuldig het ingevulde email-adres, anders ontvangt men geen e-mailbevestiging van de inschrijving. Op hetzelfde e-mailadres krijgt u in de loop van de tijd ook enige nieuwsbrieven met allerlei praktische informatie. Daarnaast worden belangrijke zaken vermeld op de volgende sites: De Zestig van Texel en Ultraned Volg ons ook op https://www.facebook.com/DeZestigVanTexel/ waar regelmatig nieuwtjes uit het heden en weetjes uit het verleden van onze ultraklassieker worden gelardeerd met veel foto's.

De organisatie hoort graag of zaken in het aanmeldingsformulier voor verbetering vatbaar zijn. De eerste stap hieronder is het selecteren van de 60 of 120 km.

Deelname aan een van de onderdelen van De Zestig van Texel geschiedt geheel voor eigen risico en verantwoordelijkheid.

Succes met de inschrijving en de voorbereiding!

Namens de organisatie van De Zestig van Texel,
Ellen Berger-Okkels, secretaris,
info@dezestigvantexel.nl, telefoon 0222-314794
http://www.dezestigvantexel.nl
Onderdeel
Onderdeel *
© 2021 Inschrijven.nl