Inschrijfformulier
SV-Putten Rusthoeveloop 22 december 2018
Stap
1 van 5
Profiel: Inloggen (niet verplicht!)

Info Rusthoeveloop,
Met trots kan SV Putten melden dat de Rusthoeveloop met ingang van seizoen 2018/2019 geheel vernieuwd is. Uiteraard blijft camping de Rusthoeve onze vertrouwde uitvalsbasis. Wel nemen we afscheid van de welbekende ronde in het Sprielder,- en Speulderbosch. Daarvoor in de plaats zijn er 3 nieuwe routes in het gebied Boeschoten. Tijdens de Rusthoeveloop kan gekozen worden voor een bosloop van 5 of 10km of voor een trail van 13 km. Daarnaast is er gekozen voor een andere startsysteem waardoor niet de start gezamenlijk gaat plaatsvinden maar de finish. Hierdoor is het makkelijker om de ervaringen van de dag met elkaar te delen en gezellig na te praten. Vanwege de nieuwe opzet kan besloten worden gedurende het seizoen nog meer wijzigingen door te voeren. Mocht u hier ideeën over hebben dan horen wij dat graag.

Afstanden en parcourrecords:
Afstand records mannen records vrouwen
5 km bosloop
Erwin van Heiningen: 20 min en 7 sec Corien van der Bijl: 22 min en 36 sec
10 km bosloop
Reinout v/d Bok: 43 min en 49 sec Therese Doppenberg: 52 min en 39 sec
13 km trail
Evert van Rijn: 1 uur, 1 min en 30 sec Brechje Rankenberg: 1 uur, 0 min en 18 sec

Voor lopers die zich willen voorbereiden op een voorjaarsmarathon kunnen bij de editie op 16 maart naar wens de 5 en 10 km routes gecombineerd worden tot een maximale afstand van 30 km. Ook kan men, indien gewenst de trailronde 2 maal lopen voor een afstand van 26km. Aan deze extra afstanden zit geen wedstrijdelement.

Verversing en verzorging:
Op verzoek is er bij de langere afstanden ook een verversingspost ingebracht. Dit geld voor de 10km (na 4,8 km) en 13 km trail (na 5,2 km). Om de schitterende natuur niet verder te belasten worden er geen bekers uitgedeeld. De verversing bestaat uit een watercan waaraan een aantal bekers verbonden zijn. D.m.v. self-service kan men hier gebruik van maken. Uiteraard is er bij de finish ook water te verkrijgen. Daarnaast zijn er voor en na de wedstrijd diverse consumpties te verkrijgen bij het inschrijfbureau “De Parkiet”. In de parkiet is ook een toilet beschikbaar.
De EHBO is vanaf de eerste start beschikbaar bij de start finish. Deze zijn ook bereikbaar op het noodnummer wat op elk startnummer is weergegeven.

Starttijden:
Sv Putten wil de gezamenlijke beleving van de hardloopsport bevorderen. Een manier om dat te doen is om niet meer gezamenlijk te starten maar de start in te richten als jaagstart op basis van het parcoursrecord. Dit kan het beste uitgelegd worden met een voorbeeld. Het parcoursrecord van de 5 km mannen is 20 min en 7 sec is en die van de 10 km mannen 43 min en 49 sec. Dan start de 5 km in deze editie 23 min en 42 seconden later. Ditzelfde principe wordt toegepast op de trail en op de vrouwen afstanden. Door deze startmethode komt het merendeel van de deelnemers rond dezelfde tijd bij de finish en gaat de winnaar van zowel de mannen als de vrouwen rond 11:30 finishen. Hierdoor ontstaan een aantal voordelen.
• De grotere drukte in de laatste kilometers voor de finish kan men gebruiken om elkaar te motiveren.
• De prestatielopers kunnen naast de lopers op dezelfde afstand ook strijden met lopers die een andere afstand lopen.
• Het belangrijkste is dat deelnemers ongeacht het niveau niet lang bij de finish hoeven te staan om elkaar op te wachten. Waarna er gezamenlijk nagepraat kan worden.
• Er is minder wachttijd tussen de verschillende afstanden waardoor het napraten en de prijsuitreiking gezamenlijk en kort na de wedstrijd kan plaatsvinden.

Op 22 december zijn de starttijden:
13 km trail mannen 10:28:30
13 km trail vrouwen 10:29:42
10 km vrouwen 10:37:42
10 km mannen 10:46:11
5 km vrouwen 11:07:24
5 km mannen 11:09:53

Voor de lopers die zich op de voorjaarsmarathon willen voorbereiden is de starttijd voor elke afstand boven de 13 km vastgesteld op 10:00. Omdat bij deze afstanden geen wedstrijdelement is wordt deze niet aangepast.
De startlocatie bevind zich aan het einde van de camping in het bos op een afstand van 600 meter van het inschrijfbureau. Wij adviseren om tijdig in te schrijven en minimaal 15 minuten voor de start in de richting te gaan. De start en finish locatie zijn dezelfde en er is een kar of overkapping beschikbaar voor de warme/droge kleding.

Prijzen
Per evenement zijn er een aantal prijzen te verdelen. Vanwege de jaagstart zijn er prijzen voor de 1ee, 2ee en 3ee finisher bij de mannen en de vrouwen. Dit is dus ongeacht de afstand die deze loper heeft gelopen. De snelste loper bij de 5km kan dus als eerste overall worden terwijl de snelste loper van de 10 km 10e wordt in het algemeen klassement. Het kan voorkomen dat iemand in het algemeen klassement 2e, 3,e of zelfs 20ste wordt terwijl hij/zij op zijn afstand wel een parcoursrecord loopt. Daarom is er altijd een prijs voor het breken van het parcoursrecords. Uiteraard wordt het parcoursrecord steeds scherper weggezet waardoor het steeds moeilijker wordt om deze te verbeteren.
BELANGRIJK: De prijzen en het parcoursrecords worden toegekend op basis van de bruto-tijden. De tijd begint dus te lopen op het moment dat het startschot klinkt.
De prijsuitreiking vindt rond 12:15 plaats bij het inschrijfbureau “de Parkiet"

Inschrijving:
Inschrijven kan tot 24:00 op de donderdag voorafgaande aan de wedstrijd via inschrijven.nl of tijdens de wedstrijddag bij het inschrijfbureau.
Het inschrijfbureau is op camping de “Rusthoeve” en is geopend vanaf 09.30 uur.
Het inschrijfgeld is bij gebruik van inschrijven.nl vastgesteld op:
5 km 6,50 euro
10 km 9,00 euro
13 km trail 11,50 euro
Overige afstanden 14,00 euro

Voor na-inschrijvers wordt op de dag zelf 1 euro meer in rekening gebracht.
Voor dit inschrijfgeld ontvangt u onder andere:
• Een mooie en goed gemarkeerde route
• Professionele tijdregistratie
• 2 Consumptiemunten
• Een medaille bij de finish (De medaille kan ingeruild worden voor een extra consumptie in “de Parkiet”

Foto’s
Tijdens het evenement worden er foto’s gemaakt. Deze zijn te vinden op deze website of via Facebook https://www.facebook.com/SVPuttenRusthoeveloop/

Locatie:
Het inschrijfbureau en parkeergelegenheid bevinden zich op camping de Rusthoeve.
De camping is gelegen op ongeveer 5 km van de bebouwde kom van Putten aan de Garderenseweg (tussen Garderen en Putten).
Adres: Garderenseweg 168, 3881NE, Putten

Openbaar vervoer:
Vanaf Ermelo NS-station buslijn 107 richting Arnhem. “Bushalte de Rusthoeve, Putten”

Eigen vervoer:
Vanaf Ermelo/Putten borden Garderen volgen. Camping de Rusthoeve ligt 5 km buiten de bebouwde kom van Putten rechts van de weg.
Vanaf Garderen borden Putten volgen. Camping de Rusthoeve ligt 3 km buiten de bebouwde kom van Garderen links van de weg.

Zomer Rusthoeveloop
De Zomer Rusthoeveloop.
Tijdens de Zomer Rusthoeveloop kun je het 5km bosloop parcours afleggen in estafette vorm. Een team van vier personen loopt dan ieder 5 kilometer. Dit mag natuurlijk ook met minder personen zolang de route maar 4 keer wordt afgelegd. Er zijn drie verschillende klassen: mannen, vrouwen en gemengd (minimaal 1 vrouw of 1 man). Voor het winnende team per klasse is een wisselbeker!
De kosten voor deelname is € 20,00 per team.

Naast de estafette is het ook mogelijk om individuele afstanden te lopen. Dit kan echter alleen over de 5 km route. De start van de Zomer Rusthoeveloop is om 19:00 uur.

Inschrijven kan vanaf 18:00 en het inschrijfbureau en parkeergelegenheid bevinden zich op camping de Rusthoeve. De camping is gelegen op ongeveer 5 km van de bebouwde kom van Putten aan de Garderenseweg (tussen Garderen en Putten).
De Zomer Rusthoeveloop editie 2019 wordt gehouden op 26 juni 2019.

Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.
Onderdeel
Onderdeel *
Akkoordverklaring
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en heb toestemming van mijn ouders/voogd indien ik 15 jaar of jonger ben.

© 2018 www.inschrijven.nl