Inschrijfformulier
17e De Zestig van Texel 24 maart 2024
123456
Profiel: Inloggen (niet verplicht!)
Voorwoord


Welkom bij de 17e editie van De Zestig van Texel

Deutsche Laufer: bitte, benutzen Sie den Englische Anmeldung
All non-Dutch speaking runners are requested to make their entry by the English digital form. English registration form

Inleiding
De 'Zestig van Texel' wordt tweejaarlijks georganiseerd door een organisatieteam van Atletiekvereniging Texel. De ultraloop kent drie onderdelen : solo-lopen over 60 km en 120 km en een estafetteloop over 4 x 15 km.
Het Texelse ultraloopevenement is toegankelijk voor wedstrijd-, prestatielopers en estafetteteams.

Sinds 1991 vond de 'Zestig van Texel' altijd plaats op Tweede Paasdag in oneven jaren. Vanwege toenemende toeristische drukte met Pasen wordt daar sinds 2019 van afgeweken. Omdat de editie in 2021 door corona een jaar werd uitgesteld, is de 'Zestig van Texel' tegenwoordig in even jaren geprogrammeerd. Het evenement vindt plaats op laatste zondag van maart tenzij dat samenvalt met Pasen. De 17e editie van de 'Zestig van Texel' is daarom gepland op zondag 24 maart 2024.

Voorgeschiedenis
De Texelse ultraloop is geÔnitieerd door Jan Knippenberg('Knip'), geschiedenisleraar, ultraloop-pionier en sinds 1984 woonachtig op Texel. De eerste editie bestond uit een solo- en teamloop over 60 km. Twee jaar later werd het 120 km-onderdeel door 'Knip' aan het programma toegevoegd. Hij nam zelf ook deel en werd 3e. Bij de tweede editie van de 120 in 1995 moest hij deze wedstrijd voortijdig beŽindigen. Nader onderzoek wees uit dat hij longkanker had. Op 23 november van dat jaar stierf Jan Knippenberg op 47-jarige leeftijd. In 2015 werd een uitzending van Andere Tijden Sport over het lopersleven van Jan Knippenberg gemaakt , met vooral beelden van zijn looptocht naar Stockholm: npostart.nl/andere-tijden-sport/14-10-2016/VPWON_1239538

Voor een sfeerimpressie van het evenement zie ook de film die Han Savelkoel van de 15e editie heeft gemaakt: bonhansa.nl/de-zestig-van-texel

Programma De Zestig van Texel 2024
- 120 km/start 04:35 op de wielerbaan in Den Burg (NB deelname alleen mogelijk als aan toelatingseisen is voldaan)
- 60 km/start 10:35 bij de veerhaven
- 4 x 15 km estafette/start om 11:05 bij de veerhaven.

Voor alle onderdelen sluit de finish bij de Stayokay in Den Burg om 18:05. Deelnemers die na 18:05 over de finish komen, worden niet in de uitslag opgenomen.

De inschrijfgelden voor 2024 bedragen :
- € 100 voor de 120 km
- € 75 voor de 60 km
- € 135 voor de 4 x15 km estafette
(inschrijfgeld voor sololopers is inclusief shirt, en medaille, voor teams is dat inclusief 4 shirts en 4 medailles - op voorwaarde dat binnen de tijdslimiet gefinisht wordt)

Toplopers kunnen voor informatie contact opnemen met 'adviseur toplopers' Henri Thunnissen : thun007@home.nl

Overige informatie
Het startnummer is voorzien van de Mylaps Bib Tag(i.v.m. registratie finishtijden), Op het startnummer wordt ook uw (voor)naam vermeld. Hiervoor zijn maximaal 13 letterposities beschikbaar.

Bij afmeldingen voor 1 januari wordt het inschrijfgeld min €10 teruggestort. Daarna tot en met 29 februari 2024 wordt 50% van het inschrijfgeld geretourneerd. Bij afmeldingen na 29 februari volgt geen restitutie.

Vanwege het voorprogramma in 'Stayokay Hostel Texel' is het de moeite waard om eerder naar Texel te komen. De Stayokay heeft daarvoor een arrangement van 2 nachten voor De Zestig samengesteld: stayokay.com/nl/hostel/texel/zestig-van-texel-2024.
Overige verblijfsinformatie vindt u bij de VVV Texel (texel.net )

Na inschrijving ontvang u een bevestiging (controleer uw email-adres!). Tevens ontvangt u voorafgaand aan de 'Zestig van Texel' een aantal nieuwsbrieven.
Voor overige informatie, nieuws en 'weetjes' kijk regelmatig op :
dezestigvantexel.nl
ultraned.org
facebook.com/DeZestigVanTexel

Trainen en parcours verkennen
Zondag 26 november (de eerste 28 km) en zondag 25 februari (de laatste 32 km) worden er test- of verkenningslopen georganiseerd . In de emailbevestiging vindt u meer informatie hierover.

Trainingsadvies voor ultralopen kan worden ingewonnen bij oud-winnaar, oud-parcoursrecordhouder en (ultra)looptrainer Gerrit van Rotterdam: dezestigvantexel.nl/trainen-voor-de-zestig-door-gerrit-van-rotterdam

Graag tot ziens op 24 maart!

Organisatieteam 'De Zestig van Texel'
info@dezestigvantexel.nl
www.dezestigvantexel.nl
Onderdeel
Onderdeel *
Akkoordverklaring
© 2023 Inschrijven.nl